درمان یبوست

درمان یبوست

برای بهبود و درمان یبوست چه کنیم؟

این روزها یبوست در بین مردم بسیار شایع است. سبک زندگی ما می تواند در بروز این عارضه نقش مهمی داشته باشد. در این مقاله به بررسی علل بروز و راه های درمان یبوست می پردازیم. با ما همراه باشید.

دلایل ایجاد یبوست

یکی از مهم ترین دلایل بروز یبوست به هم خوردن فلور طبیعی روده می باشد که در بسیاری از موارد از عوارض رژیم گرفتن های غلط و مصرف زیاد چای و قهوه است و یا بعد از مصرف برخی داروها و مکمل ها ایجاد می شود. به عنوان مثال آهن و کلسیم می توانند یبوست را تشدید کنند. بی تحرکی و مشکلات حرکتی و تحریک زیاد از حد اعصاب روده به علت شرایط تحریک پذیر روحی-روانی نیز غالبا دامن گیر است. کم کاری تیرویید و دیابت هم می توانند یبوست زا باشند. یبوست گاهی اوقات  به دنبال تغییرات هورمونی در زنان قبل از قاعدگی ایجاد می شود و از عوارض شایع مصرف پروژسترون و بارداری است. 

بهترین رژیم غذایی در کم کاری تیروئید کدام است؟

عوارض یبوست

حال اگر یبوست به هر دلیلی ایجاد شده باشد و درمان نشده و به صورت مزمن در بیاید می تواند عوارضی به همراه داشته باشد از جمله سردرد ضعیف، کاهش اشتها، حالت تهوع، نفخ شکم، ضعف عمومی، احساس خستگی، بی حوصلگی، دل درد، کمبود انرژی، احساس خستگی و ناراحتی و درد پایین شکم.

هر کدام از این عوارض می تواند زندگی روزمره فرد را تحت تاثیر قرار داده و شرایط را سخت کند.

البته این نکته بسیار حائز اهمیت است که دفعات طبیعی اجابت مزاج برای افراد مختلف متفاوت می باشد. برخی افراد به طور طبیعی روزی سه مرتبه، برخی یک مرتبه و یا هر سه روز یک بار دفع دارند و هر سه این موارد طبیعی محسوب می شوند.

اما اگر حداقل دو مورد از علائم زیر در شما بروز پیدا کرده، به احتمال زیاد شما دچار یبوست شده اید. پس به شما توصیه می کنم به نکاتی که در ادامه مطرح می کنیم دقت کنید.

  1. غالبا دفع سفت و خشک
  2. تعداد دفعات دفع کم
  3. دفع و تخلیه با فشار و سختی
  4. عدم تخلیه کامل

درمان یبوست

اگر علائم گفته شده در شما بروز پیدا کرده برای درمان یبوست و یا پیشگیری از یبوست مزمن به نکات زیر دقت کنید:

  • زمان های غذا خوردن را باید منظم و مشخص کنید.
  • نوشیدن آب ولرم قبل از صبحانه را فراموش نکنید، این کار بیشتر از آنکه فکرش را بکنید به رفع یبوست کمک می کند.
  • در فاصله بین هر وعده غذایی حداقل ۳ لیوان آب بنوشید.
  • آلو و انجیر را شب قبل خیس کرده و قبل از صبحانه میل کنید.
  • در فصل های پاییز و زمستان از میوه هایی مثل ذغال اخته، کیوی و گلابی و در فصل تابستان از توت و شاتوت غافل نشوید و در سایر فصول از مویز، انگور قرمز شیرین و سیب که همیشه یافت می شود و منبع عالی پکتین که ملین درجه یکی است استفاده کنید. نارگیل هم ملین بوده و به درمان یبوست کمک می کند. 
  • در بین سبزیجات لبو، آب لبو، آب کلم قرمز و بامیه در صدر خواص ملینی هستند.
  • آلوئه ورا نیز ملین است.
  • هویج هم ملین خوبی است. مربای سیب و هویج را به صبحانه خود اضافه کنید.
  • جو دوسر در درمان یبوست موثر می باشد. یکی از غذاهایی که ما به شما توصیه می کنیم تهیه سوپ با جو دوسر، هویج، پیاز، جعفری و بروکلی با کمی کنجد است. این ترکیب حاوی بسیاری از مواد ملین می باشد.
  • زیتون و عناب زیاد مصرف کنید.
  • تخم دانه کتان و دانه چیا نیز ملین هستند.
  • در بین دمنوش ها دمنوش گل سرخ بیشترین تاثیرگذاری را دارد.
  • چای سِنا، چای زنجبیل، چای قاصدک، چای ریشه شیرین بیان، چای بابونه هم برای افرادی که دچار نفخ و التهاب روده و یبوست به طور هم زمان هستند مفید می باشد، اما فراموش نکنید اگر شما باردار هستید نباید از دمنوش ها استفاده کنید.

ما در تهیه رژیم غذایی افراد از تمام این موارد استفاده می کنیم تا از بروز یبوست جلوگیری شود.

نکته

داروهای زیادی می توانند باعث بروز یبوست شوند مانند داروهای حاوی مورفین و کدئین و به طور کلی مخدرها، مکمل آهن و کربنات کلسیم، داروهای مدر مثل فورزماید و اسپیرونولاکتون، داروهای ضد فشار خون، داروهای ضد افسردگی، داروهای ضد پارکینسون، داروهای ضد حساسیت، داروهای ضد تشنج مثل فنوباربیتال و … پس در صورت مصرف این داروها حتما نکات گفته شده را در نظر بگیرید و در صورت بروز یبوست با پزشک خود صحبت کرده و از او راهمایی بخواهید. 

فراموش نکنید تکرار استفاده از داروهای ملین خود باعث تشدید یبوست می شود.


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دو × دو =

Call Now Buttonتماس با ما