خواص سیر

خواص سیر

مصرف سیر در درمان بیماری ها

از خواص سیر می توان به وجود مواد مغذی کلیدی K ،Zn ،Fe ،Se ،Bc و آلاسین اشاره کرد. خواص دارویی سیر از زمان‌ های بسیار قدیم شناخته شده است. شواهد باستان شناسی، نشان می‌ دهد که از ۳۰۰۰ سال قبل از میلاد مسیح، سیر در آسیای مرکزی مورد استفاده قرار می‌ گرفته است. سیر جز خانواده پیاز است و از آن برای درمان برونشیت، سرما خوردگی، سیاه سرفه و آنفلوانزا استفاده می‌ شود. تحقیقات اخیر، اثرات مفید سیر را در ارتباط با بسیاری از بیماری‌ های قلبی نشان داده‌ اند.

فواید کلیدی

  • کمک به کاهش سطح کلسترول 
  • خواص ضد باکتری و ضد قارچی 
  • کمک به مبارزه با بیماری های ویروسی 
  • محافظت در برابر سرطان معده 

چه مقدار مصرف کنیم؟

یک واحد سیر به طور متوسط ۱۰ گرم وزن دارد و مقدار مواد مغذی موجود در آن پایین تر از مقادیر مورد نیاز بدن است. هر پر سیر، غنی از ترکیبات سولفوره است که می‌ تواند در مبارزه با عفونت‌ ها مفید باشد. مصرف چندین واحد سیر در هفته، می‌ تواند به کاهش خطر بیماری قلبی کمک کند.

   ویژگی‌ های شفابخشی                           

مصارف سنتی:

در رم باستان ۶۱ نوع بیماری را با سیر درمان می‌ کردند. گیاه شناس بریتانیایی به نام نیکولاس کالپپر، سیر را داروی تمام بیماری‌ ها می‌ داند. خاصیت سیر در پیشگیری از سرما خوردگی و تقویت جریان خون و پیشگیری از تشکیل لخته شناخته شده است. در جنگ جهانی اول، جراحان از آب سیر برای جلوگیری از عفونت زخم‌ ها استفاده می‌ کردند.

فواید خاص:   

خواص سیر در کلسترول بالا:

سیر باعث کاهش کلسترول LDL، افزایش سطح کلسترول HDL و کاهش چربی‌ های خون می‌ شود. این خاصیت، احتمالا مربوط به وجود آلاسین و ‌ترکیبات دیگر موجود در سیر است. مطالعات انجام شده ارتباط بین مصرف منظم سیر و سطح پایین چربی‌ های خون را تایید می‌ کنند. از این رو، افزودن سیر تازه به غذاها در کاهش خطر بیماری‌ های قلبی مؤثر است.

خواص سیر در انعقاد خون:

آجون از‌ ترکیبات فراری است که به هنگام له کردن سیر از آن خارج می‌ شود. تصور می‌ شود این ماده باعث کاهش تشکیل لخته خون می شود. به علت همین خاصیت، سیر می‌ تواند برای مبتلایان به بیماری‌ های قلبی مفید باشد. تحقیقات نشان داده‌ اند که تجویز مکمل سیر به مدت یک ماه به طور قابل توجهی خطر ایجاد لخته خون را کاهش می‌ دهد.

خواص سیر در فشار خون بالا:

مشاهده شده مصرف پودر سیر (معادل ۵/۲ گرم سیر تازه) باعث کاهش فشار خون بالا می‌ شود. خوردن سیر تازه نیز می‌ تواند در بهبود این وضعیت موثر باشد.

مواد غذایی بالابرنده فشار خون

خواص سیر در مسمومیت غذایی:

سیر بسیاری از باکتری‌ های عامل مسمومیت‌ های غذایی نظیر سالمونلا را از بین می‌ برد.

خواص سیر در عفونت قارچی:

سیر خاصیت ضد قارچی دارد و همچنین گزارش شده است که اثر بخشی سیر بر عفونت‌ های قارچی نظیر کاندیدیازیس از داروهای ضد قارچی بهتر است.

خواص سیر در عفونت ویروسی:

تحقیقات نشان می‌ دهند که سیر می‌ تواند ویروس پارا آنفلوانزا نوع ۳، تبخال نوع ۱ و آنفلوانزا B را از بین ببرد.

خواص سیر در سرطان معده:

شواهد به دست آمده از مطالعاتی که در سراسر دنیا صورت گرفته‌‌ اند، نشان می‌ دهد رژیم غنی از سیر خطر سرطان معده را کاهش می‌ دهد. این خاصیت، احتمالا مربوط به وجود ‌ترکیباتی به نام آلاسین است که از تغییرات سرطانی در دیواره معده جلوگیری می‌ کنند. خاصیت ضد باکتریایی سیر نیز در این مورد حائز اهمیت است. سیر می‌ تواند باکتری عامل زخم های معده (هلیکوباکتر پیلوری) را که گاه می‌ تواند باعث بروز سرطان‌ های معده شوند را از بین ببرد.

توجه! از آنجایی که سیر با داروهای ضد انعقاد تداخل ایجاد می‌ کند، نباید آن را برای افراد تحت درمان با داروهای ضد انعقاد و همچنین زنان باردار تجویز کرد. به علاوه سیر می‌ تواند با برخی از داروهای ضد دیابت نیز تداخل داشته باشد.

تداخل غذا و دارو


یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

یک × یک =

Call Now Buttonتماس با ما