خواص کرفس

خواص کرفس

خواص کلیدی کرفس

کرفس حاوی مواد مغذی کلیدی، ویتامین های K ،Ca ،C، فتالیدها و فیبر است. این گیاه فیبری، دارای ۹۵% آب و مقادیر کمی پروتئین، چربی و قند است. اما تامین کننده دامنه وسیعی از مواد معدنی و ویتامین‌ هاست. خاصیت دیورتیک (ادرار آوری) آن نیز شناخته شده است. در ادامه لیستی از خواص کرفس را به شما معرفی خواهیم کرد.

فواید کلیدی آن مناسب برای برنامه‌ های غذایی کاهش وزن، کمک به کاهش فشار خون بالا، اثرات آرام بخشی و درمان آرتریت رووماتوئید است.

اجزاء مقوی:

دانه، ریشه، میوه و اسیدهای چرب ضروری موجود در کرفس همگی منابع متراکم مواد فعال بیولوژیکی هستند. ساقه کرفس نیز دارای خواص درمانی مشابه با اثر بخشی کمتر است.

چه مقدار مصرف کنیم؟

 وزن سه ساقه کرفس حدود ۹۰ گرم است که فقط ۲۱ کالری انرژی را تامین می‌ کند. از این‌ رو، خوردن منظم کرفس باعث افزایش حجم رژیم غذایی و در نتیجه کاهش کل کالری دریافتی می‌ گردد. همچنین مصرف این مقدار کرفس، می‌ تواند به کاهش فشار خون بالا نیز کمک کند.

     ویژگی‌ های شفابخشی                                           

مصارف سنتی:

در یونان باستان، بقراط از کرفس جهت تحریک عمل هضم و دفع مایعات اضافی از بدن استفاده می‌ نمود. در طب چینی، معتقدند که کرفس دارای طبیعت سرد با طعمی شیرین و تلخ است و آن را برای معده، طحال، پانکراس و کبد مفید می‌ دانند. از کرفس برای درمان التهاب چشم و همچنین درمان دفع دردناک ادرار استفاده می‌ کنند. به علاوه چون کرفس خاصیت تصفیه‌ کنندگی خون را دارد، مصرف آن برای افراد مبتلا به آکنه، می‌ تواند موثر باشد. درمانگران طب گیاهی در غرب، به طور سنتی استفاده از کرفس را به عنوان یک ماده مقوی پاک‌ کننده یا تصفیه‌ کننده بعد از فصل زمستان، توصیه می‌ کردند. آب کرفس در طب گیاهی برای درمان عفونت‌ های مجاری ادرار استفاده می‌ شود.

فواید خاص:

   افزایش وزن: از آنجایی که کرفس انرژی‌ کمی دارد، مصرف مقادیر زیاد آن عملا انرژی بسیار کم و بدون هر گونه چربی را برای بدن تامین می‌ کند. از این‌ رو، گنجاندن کرفس خام و پخته در وعده‌ های غذایی و میان وعده‌ ها بسیار مفید خواهد بود. علاوه بر کالری پایین، کرفس می‌ تواند در کنترل اشتها در افرادی که اشتهای زیادی دارند، بسیار مفید باشد. این امر، احتمالا مربوط به طعم نسبتا تلخ کرفس است که توسط گلوکوزیدی به نام آپیین ایجاد می‌ شود.

   فشار خون بالا: در کرفس فیتو نوترینتی به نام n-3 بوتیل فتالید وجود دارد. به طور کلی فتالیدها، توانایی تنظیم هورمون‌ های شرکت کننده در کنترل فشار خون را دارند. مطالعاتی که بر روی مبتلایان به فشار خون بالا صورت گرفته است، نشان می‌ دهند که درمان با عصاره کرفسی که حاوی فتالید فعال است به کاهش شدت اختلالات هورمونی در اکثر افراد، کمک می‌ کند.

   استرس و اضطراب:  فیتونوترینت موجود در کرفس یعنی فتالید، علاوه بر نقش دیورتیکی (ادرار آوری) آن، دارای اثرات ضد تشنج و آرام بخش بر سیستم عصبی مرکزی نیز هست. این خاصیت می‌ تواند علت تجویز  دیرینه کرفس را توسط درمانگران طب گیاهی در غرب توجیه نماید.

    آرتریت رو ماتوئید: گفته می‌ شود که کرفس در درمان آرتریت روماتوئید نیز موثر است. البته مطالعه‌ مبنی بر شواهدی تا کنون در جهت تایید و یا نفی این اثر، صورت نگرفته است. اما بر مبنای گفته‌ های بسیاری از بیماران، مصرف آب و ساقه کرفس برای آنان بسیار مفید بوده است. احتمال می‌ رود که سیلیکون موجود در کرفس به‌ ترمیم مجدد مفاصل و بافت همبند کمک می نماید.

احتیاط! توصیه می‌شود افراد بعد از مصرف مقادیر زیاد کرفس از قرارگیری طولانی مدت در برابر نور مستقیم خورشید و یا گرفتن حمام آفتاب، خودداری کنند. زیرا نور خورشید به علت وجود‌ ترکیبی به نام پسورا لن ها در کرفس، می‌ تواند باعث بروز واکنش‌ هایی در پوست شود.

خواص لبو


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

17 + 8 =

Call Now Buttonتماس با ما