خواص گردو و کنجد

خواص گردو و کنجد

خواص گردو

مواد مغذی کلیدی پروتئین، کلسیم، آهن، روی، ویتامین E از خواص گردو به شمار می آیند.

فواید کلیدی گردو:

  • کمک به پیشگیری از بیماری قلبی 
  • موثر در تخفیف علائم قبل از خونریزی ماهیانه 
  • کمک به حفظ عملکرد سیستم ایمنی بدنی 
  • جلوگیری از خشک شدن و کاهش رطوبت پوست 
  • کمک به پیشگیری از اگزما

گردو غنی از مواد مغذی:

مغز گردو، منبع غنی مواد مغذی گوناگونی از جمله روغن‌ های غیر اشباع و اسیدهای چرب ضروری است. برخلاف مغز دانه‌ های دیگر، گردوی تازه حاوی مقداری ویتامین C است.

چه مقدار مصرف کنیم:

۶ عدد گردوی کامل، حدود ۴۰ گرم وزن دارد و حداکثر ۲ میلی‌ گرم ویتامین A تامین می‌ کند.

 ۱۰۰ گرم گردو تامین کننده بیش از یک میلی‌ گرم مس است که این میزان معادل مقدار نیاز روزانه زنان است.

ویژگی‌ های شفابخشی گردو

مصارف سنتی: در طب چینی از خواص گردو برای تقویت باروری اسپرم استفاده می‌ شود. همچنین تصور می‌ کنند که گردو برای کاهش علائم التهاب در قسمت کمر و زانو مفید است. گیاه شناسان غربی به طور سنتی از چای برگ گردو برای درمان کرم روده استفاده می‌ کنند. 

فواید خاص گردو: 

خواص گردو در سطح بالای کلسترول خون:

تحقیقات نشان داده‌ اند که مرگ و میر ناشی از حمله قلبی در افرادی که حداقل ۴ بار در هفته گردو مصرف می‌ کنند، ۵۰% کمتر از افرادی است که به طور منظم گردو مصرف نمی‌ کنند. دانشمندان کشف کرده‌ اند که گنجاندن گردو در رژیم‌ های کاهنده کلسترول، می‌ تواند کلسترول LDL را ۴/۱۶ درصد بیشتر کاهش دهد. این خاصیت، احتمالاً ناشی از وجود چربی‌ های غیر اشباع خصوصاً اسید لینولئیک در گردو است. اسید لینولئیک در بدن به اسید گاما لینولنیک و سپس به هورمون‌ های شبه پروستاگلاندین تبدیل می‌ شود. ماده اخیر به رقیق شدن خون، پیشگیری از ایجاد لخته و گرفتگی عروق، انبساط عروق و کاهش فشار خون کمک می‌ کند. 

خواص گردو در سندرم پیش از قاعدگی:

مصرف منظم ویتامین‌ های گروه B نقش اساسی در تقویت عملکرد سیستم عصبی دارد. گردو تامین کننده مقادیر خوبی ویتامین B6 است، بنابراین تصور می‌ شود که مصرف منظم گردو برای زنانی که از سندرم پیش از قاعدگی رنج می‌ برند، مفید است. 

تقویت رحم و تخمدان با مواد غذایی مناسب

خواص گردو در عفونت‌ ها:

گردو و به طور عمومی مغز دانه‌ ها از منابع خوب مس هستند که برای حفظ عملکرد صحیح سیستم ایمنی ضروری است. مشاهده شده است که کاهش مس در رژیم غذایی، اثرات نامطلوبی بر سیستم ایمنی دارد. کمبود ناچیز مس باعث کاهش سطح اینترلوکین می‌ شود. اینترلوکین ماده‌ ای ضروری در سیستم ایمنی بدن است که به مبارزه با عفونت باکتریایی ویروسی کمک می‌ کند. کمبود مس باعث کاهش اثربخشی پاسخ‌ های حفاظتی سیستم ایمنی می‌ شود. 

خواص گردو در خشکی پوست:

مصرف منظم گردو به حفظ نرمی و لطافت پوست کمک موثری می‌ کند. روغن گردو حاوی اسید لینولئیک است که به حفظ ساختار پوست و حفظ رطوبت پوست کمک می‌ کند. ضمنا، گردو در بر دارنده ویتامین E و عنصر روی است که برای پوست مناسبند. 

خواص گردو در اگزما:

بیماری‌های التهابی حساسیتی مانند اگزمای پوستی مخصوصاً در میان کودکان بسیار شایع هستند. کراتینوسیت‌ها و لنفوسیت‌های موجود در خون‌ از دو نوع سلول موثر در بروز اگزما هستند. برخی شواهد نشان می‌دهند که ‌ترکیبات پلی فنولیک موجود در مغز گردو از تحریک این سلول‌ها در موارد مواجهه با عوامل محرک (آلرژن) محیطی جلوگیری می‌کنند.

دانه کنجد      

مواد مغذی کلیدی پروتئین، ویتامین ث، کلسیم، روی و آهن از جمله خواص دانه کنجد است.

دانه کنجد از اولین منابع روغن رژیم غذایی انسان محسوب می‌ شوند. خاستگاه این گیاه آفریقا بوده است و سپس به هند و سایر کشورهای دنیا برده شد. دانه کنجد حاوی ۲۰ تا ۲۵ درصد پروتئین و حدود ۵۰ درصد روغن غیر اشباع است. نسبت پتاسیم و سدیم موجود در کنجد برای انسان بسیار ایده‌ آل است و به حفظ تعادل آب در بدن کمک می‌ کند. 

فواید کلیدی دانه کنجد:

  • کمک به مبارزه علیه خستگی و کم خونی ناشی از فقر آهن (آنمی) 
  • منبع مناسب کلسیم برای گیاهخواران است، بنابراین کمک به پیشگیری از پوکی استخوان در این افراد
  • کمک به تقویت باروری مردان 

چه مقدار مصرف کنیم 

یک قاشق غذاخوری دانه کنجد ۱۴ درصد از نیاز روزانه کلسیم زنان را تامین می‌ کند. از طرف دیگر، مصرف ۵۰ گرم کنجد ۲۵ درصد از فولات مورد نیاز زنان را فراهم می‌ کند.

خواص غلات

ویژگی‌ های شفابخشی دانه کنجد:

مصارف سنتی: از خواص دانه کنجد سیاه در طب چینی برای کمک به عملکرد قلب، کلیه، کبد، پانکراس و شش‌ ها استفاده می‌ کنند. همچنین برای درمان یبوست و نیز سفتی و خشکی مفاصل نیز تجویز می‌ شود. خواص درمانی دانه‌ های کنجد کم رنگ‌ تر، کمی ضعیف‌ تر از انواع پررنگ‌ تر آن است. 

فواید خاص:

خواص دانه کنجد در خستگی:

آهن برای ساخته شدن هموگلوبین که ناقل اکسیژن در بدن است، کاملا ضروری است. کمبود هموگلوبین باعث خستگی، ضعف عمومی و بی‌ حالی می‌ شود که نهایتا به صورت کم خونی خفیف تا شدید بروز می‌ کند. افرادی که فرآورده‌‌ های گوشتی استفاده نمی‌ کنند به راحتی قادر به تامین آهن مورد نیاز بدن خود نیستند. کنجد یکی از منابع گیاهی خوب آهن است که می‌ تواند برای این افراد مفید باشد. 

خواص دانه کنجد در پوکی استخوان (استئوپرز):

دانه کنجد دارای مقدار زیادی کلسیم است که برای استحکام استخوان‌ ها لازم است. با اینکه قابلیت جذب کلسیم موجود در دانه کنجد کمتر از کلسیم موجود در فرآورده‌‌ های لبنی است، اما منبع مفیدی برای تامین کلسیم مورد نیاز گیاهخواران است. همانطور که می‌ دانید دریافت مقادیر کافی کلسیم، نقش بسیار مهمی در دوران نوجوانی دارد و چنانچه ‌تراکم استخوانی مطلوب در این سنین به دست نیاید، خطر ابتلا به پوکی استخوان در سال‌ های بعدی زندگی افزایش می‌ یابد.

خواص دانه کنجد در ناباروری مردان:

دریافت منظم مخلوطی از دانه‌ ها به حفظ ذخایر عنصر روی در بدن کمک می‌ کند. مایع منی دارای درصد بسیار زیادی عنصر روی است و مصرف ۱۰۰ میلی‌ گرم دانه کنجد می‌ تواند ۵ میلی‌ گرم روی دفع شده به هنگام انزال را جبران نماید. عنصر روی نقش مهمی در حفظ سلامت اسپرم دارد، به طوری که آن را در برابر تخریب رادیکال‌ های آزاد و آسیب ماده ژنتیکی محافظت می‌ کند. ضمناً غلظت بالای روی به پایین نگه داشتن فعالیت اسپرم، همچون قبل از انزال کمک می‌ کند. ضمنا روی باعث کاهش مصرف اکسیژن و حفظ انرژی مورد نیاز اسپرم برای حرکت در مجرای تناسلی جنس ماده می‌ شود. نهایتاً روی برای کنترل زمان واکنش آکروزوم ضروری است. این واکنش به هنگام اتصال اسپرم به تخمک صورت می‌ گیرد. در واقع‌ ترشح آنزیم‌ های موجود در سر اسپرم امکان نفوذ ماده ژنتیکی اسپرم را به داخل دیواره تخمک فراهم می‌ کنند.


خواص مغزدانه ها


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

20 − دوازده =

Call Now Buttonتماس با ما