تغذیه در بیش فعالی کودکان

تغذیه در بیش فعالی کودکان

نقش تغذیه در بیش فعالی کودکان چیست؟

 غذاهای خاصی می توانند بر رفتار انسان اثر بگذارند. برای مثال کافئین هوشیاری را زیاد می کند. شکلات روی مود اثر می گذارد. الکل تغییراتی را در رفتار ایجاد می کند. اختلال تغذیه ای نیز رفتار را تغییر می دهد. دریافت مکمل حاوی اسیدهای چرب ضروری، ویتامین و مواد معدنی منجر به کاهش رفتارهای ضد اجتماعی می شود. اسیدهای چرب غیر اشباع رفتارهای پرخاشگرانه را کاهش می دهد. بنابراین نقش تغذیه در بیش فعالی کودکان به این صورت است که غذاها و مکمل ها بر نشانه های بیش فعالی اثر می گذارند. مطالعات نشان داده اند که کودکانی که دچار اختلال بیش فعالی (ADHD) هستند، رژیم متعادلی ندارند و کمبودهای غذایی دارند. اثرات چندین مکمل که بر نشانه های ADHD اثر می گذارد شامل: 

اسیدهای آمینه، ویتامین، مواد معدنی و اسیدهای چرب امگا ۳

مکمل های اسید آمینه 

اسید آمینه های فنیل آلانین، تیروزین و تریپتوفان برای ساخت نوروترانسمیترهای دوپامین، سروتونین و نور اپی نفرین لازم است. افراد دارای بیش فعالی، مشکلاتی در این نوروترانسمیترها دارند و میزان این اسیدهای آمینه در خون و ادرارشان کم است. به همین دلیل، بعضی مطالعات نشان داده اند چطور مکمل های اسید آمینه ای بر نشانه های ADHD در کودکان اثر می گذارند. مکمل های حاوی تیروزین و اس-ادنوزیل متیونین نتایج مثبتی را بر نشانه های ADHD در کودکان نشان داده اند. 

مکمل های ویتامین و مواد معدنی 

کمبود آهن و روی باعث اختلال ذهنی در همه کودکان می شود. در کودکان بیش فعال سطح پایین روی، منیزیم و کلسیم و فسفروس دیده شده است. مکمل های روی باعث بهبودی در نشانه های بیش فعالی شده است. همچنین مکمل های آهن هم باعث بهبودی نشانه های ADHD شده است، ولی تحقیقات بیشتری نیاز است. اثرات مگا دوزهای ویتامین های B6 ،B5 ،B3 و C بررسی شده اند، ولی اثرات مثبتی گزارش نشده است. 

رفع دغدغه تهیه صبحانه برای کودکان

مکمل های اسید چرب امگا ۳ 

کودکان بیش فعال اسیدهای چرب امگا ۳ کمتری دارند و مشکلات در یادگیری و رفتار آن ها دیده می شود. اسید چرب امگا ۳ در بهبودی عدم تمرکز مفید است و پرخاشگری، بی قراری، تحریک پذیری و بیش فعالی را کاهش می دهد. 

حذف ترکیبات و مواد غذایی شامل افزودنی ها، نگهدارنده ها، شیرینی ها و مواد آلرژی زا در کاهش علائم ADHD نقش دارد. 

  1. حذف سالیسیلات ها و افزودنی های غذایی

رژیم غذایی کودکان ADHD باید فاقد سالیسیلات که در بسیاری از غذاها، داروها و مواد افزودنی یافت می شود، باشد. 

  1. حذف رنگ های مصنوعی و نگهدارنده ها

مصرف رنگ های مصنوعی و سدیم بنزوات بیش فعالی را افزایش می دهد. 

  1. حذف شیرین کننده های مصنوعی 

نوشیدنی های مصنوعی با افزایش بیش فعالی مرتبطند. کاهش قند خون در کودکان بیش فعال دیده می شود. جذب قند با علائم ADHD در کودکان مرتبط است. 

رژیم غذایی مناسب بر علائم ADHD اثر می گذارد. مواد غذایی که برای بیش فعالی مضرهستند شامل :

مواد سرخ کردنی: به دلیل کالری بالا و از بین رفتن مواد مغذی در طی پروسه سرخ شدن

 مواد لبنی: از ماست که آشفتگی در رفتار کودک ایجاد می کند، نباید استفاده کرد. بلکه موادی مثل شیر سویا که علاوه بر داشتن کلسیم، حاوی اسیدهای چرب ضروری هم هستند، مفید می باشد. 

مواد غذایی حاوی گلوتن: مواد حاوی گلوتن بر حافظه کودک تاثیر منفی دارد. 

نوشیدنی های انرژی زا و نوشابه: به دلیل قند فراوان، کافئین و رنگ های مصنوعی مجاز نمی باشند. 

برنامه غذایی شامل پروتئین زیاد و کربوهیدرات کم و حاوی چربی های مفید، انرژی را تنظیم می کند. غذا خوردن در فواصل زمانی معین و منظم با وعده های غذایی متنوع در کنترل این اختلال نقش دارد. 

قوانین رژیم غذایی کودکان بیش فعال

  1. توقف اسپایک (افزایش ناگهانی) قند خون 

غذاهای غنی از پروتئین برای ساخت نوروتراسمیترها و بهبود رفتار و عملکرد مغز لازم هستند. غذاهای غنی از پروتئین اثرات مفیدی بر کاهش علائم ADHD دارند. پروتئین از افزایش شدید قند خون که بیش فعالی می آورد، جلوگیری می کند. خوردن پروتئین در صبحانه به تولید نوروترانسمیترهای بیدار کننده کمک می کند. ترکیب پروتئین با کربوهیدرات های پیچیده غنی از فیبر و فاقد شکر به کودک در کنترل علائم ADHD در طی روز کمک می کند. مصرف روزانه قند و شکر باید کاهش یابد. 

  1. مصرف روغن ماهی 

امگا ۳ ابعاد رفتاری بیش فعالی شامل تحریک پذیری و تمرکز را بهبود می بخشد. بیشترین اثرات مثبت در مصرف مکمل های امگا ۳ حاوی EPA دیده شده است. 

  1. حفظ میزان آهن 

نشان داده شده است متوسط سطح آهن در کودکان بیش فعال کمتر از نرمال است. در کودکان بیش فعال، افزایش سطح آهن عوارض را کاهش داده است. 

  1. چک کردن سطح روی و منیزیم 

روی برای تنظیم دوپامین لازم هست. منیزیم هم برای ساخته شدن نوروترانسمیترهای دخیل در توجه و تمرکز ضروری است و اثرات آرام کننده بر مغز دارد. 

  1. عدم مصرف مواد شیمیایی

افزودنی های مصنوعی وضعیت ADHD را بدتر می کند. 


نیاز کودکان به ویتامین‌ A


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

5 × 1 =

Call Now Buttonتماس با ما